Internet via de Kabel .nl / Internet via de Kabel

Internet via de kabel sneller dan ADSL
woensdag, 23 april 2014 07:22

Internet via de kabel is snel. Een kabel verbinding is wel 2x sneller als ADSL. Zo is een UPC verbinding tot 200 Mbit mogelijk, terwijl een ADSL verbinding van KPN tot 80 Mbit mogelijk is.

Internet via de kabel

Er zijn in Nederland 2 aanbieders voor internet via de kabel. Deze internetaanbieders zijn UPC en Ziggo. Beiden leveren in een andere regio. Daarom kunt u alleen kiezen tussen UPC of Ziggo. Kabelinternet maakt gebruik van uw televisiekabel. Bij internet via de kabel wordt informatie over de televisiekabel verstuurd. Bij aanvraag van een kabel abonnement krijgt u van de internetprovider een modem, deze verbindt uw computer met het internet. Als u geen kabel aansluiting heeft kunt u deze laten aanleggen. Deze aansluiting moet u echter zelf betalen.

ADSL

ADSL maakt gebruik van uw telefoonverbinding, hierdoor is de snelheid vaak langzamer. Het voordeel van een ADSL verbinding is dat er meer aanbieders zijn. Het nadeel van een ADSL verbinding is een trager internet. Als u geen telefoonaansluiting heeft kunt u een aanvraag voor aanlegging doen bij KPN. KPN is volgens de wet verplicht deze aan te leggen. U hoeft hier dus ook niets voor te betalen.

Snelste

Provider Snelheid Verbinding Prijs
UPC 200 Mbit Kabel € 54,-
Ziggo 180 Mbit Kabel € 59,95
KPN 80 Mbit ADSL € 46,50

Het prijs verschil tussen Kabel en ADSL is weinig. Het verschil van € 10,- per maand biedt een dubbele snelheid. Er zijn ook minder snelle pakketten mogelijk bij internet via de kabel. Deze pakketten starten vanaf € 36,50.

> Hier is een vergelijking tussen kabel en ADSL internet

 

Kabel internet providers

Ziggo
 Logo

Caiway Logo

Zoekwoorden

aan   abonnement   adsl   alles   als   bellen   biedt   deze   echter   extra   gratis   heeft   interactieve   internet   kabel   kan   klanten   niet   nog   ook   pakket   pakketten   provider   snelheid   sneller   televisie   tot   upc   voor   zenders   ziggo  

Internet Thuis

Internet Thuis

Zoek je internet thuis (niet alleen via kabel?) kijk dan op:
» Internet thuis

Glasvezel internet

Internet via glasvezel:
Glasvezel aanbiedingen