Internet via de Kabel .nl / Internet via de Kabel

Televisie via de kabel is beter
vrijdag, 20 juni 2014 07:14

Kwaliteit van de kabelDoor nieuwe technologieën is het mogelijk via ADSL televisie te kijken, echter betekend dit niet de kwaliteit net zo goed is als de kabel.

Televisie via de telefoonlijn

In Nederland zijn twee kabel providers actief. Deze providers zijn Ziggo en UPC, beiden leveren ongeveer aan 50% van Nederland. Het is niet mogelijk te kiezen tussen UPC of Ziggo, één van de twee biedt kabel aan in de regio. ADLS is internet via de telefoonlijn, door ontwikkelingen op dit gebied is het ook mogelijk televisie te kijken. Echter door de sterke verbetering in video kwaliteit zoals HD beelden en in enkele gevallen Ultra-HD kan de telefoonlijn het niet aan. Hierdoor zullen beelden gaan haperen of zelfs deels wegvallen.

Vergelijking in kwaliteit

Hieronder is een voorbeeld beschikbaar van het kwaliteit verschil

Vergelijking van kwaliteit

Het voorbeeld aan de linker kant is vaste kwaliteit van televisie via de kabel. Het voorbeeld aan de rechterkant is ADSL televisie met slecht ontvangst. De kwaliteit van televisie via ADSL hangt sterk af hoeveel apparaten met het internet verbonden zijn op dat moment en hoever men van de wijkcentrale af woont. TV kijken en tegelijk downloaden zal hapering en vermindering van kwaliteit veroorzaken. Consumenten met kabel televisie zullen hier geen last van hebben. Kabel televisie is stabieler dan ADSL televisie. 

De toekomst van kabel televisie

Kabel televisie heeft geen "glazen dak" zoals ADSL televisie. Momenteel zijn de meeste programma's in HD kwaliteit te ontvangen. Ziggo en UPC bieden beiden een groot aanbod van HD zenders aan. ADLS providers kunnen het op dit moment niet aanbieden. De toekomst van kabel televisie is Ultra HD (4K). Televisies die deze kwaliteit kunnen weergeven zijn eind 2014 beschikbaar tegen een betaalbare prijs. Ultra-HD is momenteel vrij onbekend in Nederland, maar zal wel de toekomst worden. De kabel kan deze toekomst zeker aan. Kies daarom kwaliteit over prijs.

> Bekijk de mogelijkheden voor goedkoop kabel televisie en internet

 

Kabel internet providers

Ziggo
 Logo

Caiway Logo

Zoekwoorden

aan   abonnement   adsl   alles   als   bellen   biedt   deze   echter   extra   gratis   heeft   interactieve   internet   kabel   kan   klanten   niet   nog   ook   pakket   pakketten   provider   snelheid   sneller   televisie   tot   upc   voor   zenders   ziggo  

Internet Thuis

Internet Thuis

Zoek je internet thuis (niet alleen via kabel?) kijk dan op:
» Internet thuis

Glasvezel internet

Internet via glasvezel:
Glasvezel aanbiedingen