Internet via de Kabel .nl / Internet via de Kabel

Ziggo gebruikers krijgen nieuwe modems
dinsdag, 29 september 2015 12:43
Ziggo gebruikers krijgen nieuwe modemsHet moederbedrijg van Ziggo heeft dit jaar, op de IBC beurs in Amsterdam, zijn nieuwe modems geïntroduceerd om internet via de kabel te ontvangen.

Sneller internet via de kabel

De wifi signalen van de huidige Ziggo modems staan er om bekend dat ze de snelheid niet kunnen halen die wel via een lankabel te behalen zijn. Echter gaat daar verandering in komen met de nieuwe connect box van Ziggo. De nieuwe modems zouden veel sneller en betrouwbaarder wifi moeten realiseren, de technische specificaties zijn echter nog niet bekend. Wat we wel weten is dat het moederbedrijf van Ziggo heeft aangegeven dat zij dit jaar nog de nieuwe docsis 3.1 techniek gaan aanbieden aan eindgebruikers.

Met de nieuwe docsis 3.1 techniek is nog sneller internet via de kabel mogelijk, momenteel is 1 Gbit/s de maximaal haalbare internetsnelheid met de huidige docsis 3.0 techniek. In de toekomst wordt dan ook verwacht dat downloaden met een snelheid van tot wel 10 Gbit/s mogelijk gaat worden. Ziggo heeft deze nieuwe techniek hard nodig om de concurrentie met glasvezel aan te kunnen, met glasvezel worden al abonnementen tot en met 500 Mbit/s aangeboden aan consumenten. Bij kabel internet is het maximum voor de consument nog 200 Mbit/s.

De concurrentie van internet via de kabel

De concurrentie van internet via de kabel neemt toe. Niet alleen glasvezel, maar tevens DSL internet weet snel internet aan te bieden. Door de vernieuwing in de DSL internet techniek zijn er al snelheden mogelijk tot 200 Mbit/s. Echter is het aanbod hiervan nog beperkter dan het aanbod van glasvezel internet. Vooralsnog is kabel internet de meest toegankelijke internet verbinding met snel internet. Nu de docsis 3.1 techniek gebruikt zal gaan worden is het aannemelijk dat internet via de kabel zich zal onderscheiden van zijn concurrenten.

 

Kabel internet providers

Ziggo
 Logo

Caiway Logo

Zoekwoorden

aan   abonnement   adsl   alles   als   bellen   biedt   deze   echter   extra   gratis   heeft   interactieve   internet   kabel   kan   klanten   niet   nog   ook   pakket   pakketten   provider   snelheid   sneller   televisie   tot   upc   voor   zenders   ziggo  

Internet Thuis

Internet Thuis

Zoek je internet thuis (niet alleen via kabel?) kijk dan op:
┬╗ Internet thuis

Glasvezel internet

Internet via glasvezel:
Glasvezel aanbiedingen