Internet via de Kabel .nl / Internet via de Kabel

Internet via de kabel

Internet, bellen en televisie via de kabel


Weet je niet welke kabelprovider beschikbaar is? Doe de postcodetest

Uw postcode:
Huisnummer (met eventuele toevoegingen):


Kabelprovider bekend? Kies en bekijk abonnementen

Ziggo Logo
UPC Logo
 
Alles over internet via kabel
zondag, 18 juni 2017 00:00
Alles over internet via kabel

Internet via kabel is al jarenlang mogelijk, om precies te zijn sinds 1995. Sindsdien kan je dus niet alleen maar televisie kijken via de kabel, maar ook bellen en internetten. Dit allemaal via dezelfde aansluiting. Internet via de kabel is vele malen sneller dan DSL internet en kan tegenwoordig snelheden behalen tot 300 Mbit/s.

Aanbieders van internet via kabel

Tegenwoordig is Ziggo de enige landelijke aanbieder van internet via kabel. Voorheen kon je ook nog bij UPC een kabel abonnement afnemen maar die zijn een aantal jaar geleden overgenomen door Ziggo. Daarnaast heb je nog een paar kleine aanbieders voor kabel internet. Je hebt dus maar één keuze als je kabel internet wilt. Dit betekent echter niet dat het slecht is, in tegendeel kabel internet is het meest betrouwbaar. Omdat er maar één aanbieder is en de kwaliteit beter is dan bij DSL internet, is het vaak minder voordelig dan DSL internet.

De voordelen van internet via kabel

Hier tegenover staan uiteraard een aantal voordelen. Zo kan je met kabelinternet snelheden tot 300 Mbit/s behalen. Alleen met glasvezel kan je nóg sneller surfen echter zal je van dit verschil en weinig werken en is glasvezel een stuk minder voordelig. Qua prijs/kwaliteitsverhouding is kabel internet de beste keuze.

Ook al maken zowel je televisie als je computer gebruik van dezelfde aansluiting. Wanneer je deze tegelijkertijd gebruikt, wordt de snelheid niet beïnvloedt. Ten slotte is ook nog een hoge beeldkwaliteit haalbaar wanneer je gebruik maakt van digitale televisie via de kabel.

Al met al is internet via kabel erg betrouwbaar, heeft het een goede prijs/kwaliteitsverhouding en kan je er hoge snelheden mee behalen. Ziggo biedt internet abonnementen aan van 40 Mbit/s, 150 Mbit/s en 300 Mbit/s. Je krijgt er ook vele extra’s bij zoals gratis Formule 1, Mobiel voordeel, een kortingsactie en veel extra zenders.

 
Gratis tablet bij een alles-in-1 pakket van Ziggo
maandag, 10 oktober 2016 10:00
Gratis tablet bij een alles-in-1 pakket van Ziggo Bij het afnemen van een alles-in-1 pakket met televisie, internet en bellen ontvang je nu tijdelijk een cadeau van Ziggo. Als klant heb je twee opties: een gratis tablet of de eerste 3 maanden korting op je abonnement. Deze actie is geldig wanneer je een contract afsluit van 12 maanden. Wij zochten voor je uit wat de cadeaus inhouden en welke maandprijzen gelden voor de actie.

Een gratis tablet of korting

Bij het afnemen van een alles-in-1 pakket geeft Ziggo twee cadeauopties. De eerste optie is de Huawei MediaPad T1 7.0 Wifi tablet ter waarde van € 99,-. Deze tablet beschikt over 8 GB geheugen, GPS, bluetooth 4.0 en heeft 7 inch. Met deze tablet heb je een extra tv-scherm in huis en kan je gemakkelijk met de Ziggo Horizon app overal televisie kijken op je tablet. De actie werkt als volgt: binnen 4 weken na de ingangsdatum van je nieuwe abonnement ontvang je een brief of e-mail met daarin een persoonlijke actiecode. Met deze actiecode kan je zelf de tablet online aanschaffen. Wil je echter een grotere uitvoering? Dan kan je tegen een bijbetaling de 10inch Huawei Mediapad T1 10 Wifi aanschaffen.

Heb je al een tablet? dan geeft Ziggo de optie om op de eerste 3 maanden korting op je abonnementskosten te ontvangen. Bij een connect & play Start abonnement betaal je de eerste 3 maanden slechts 34,95 per maand in plaats van de gebruikelijke 45,95 euro per maand. Dit betekent dat je 15 euro per maand bespaard. Bij een Connect & Play Complete betaal je ook de eerste 3 maanden maar 34,95 per maand, in plaats van 59,95 per maand. Dat betekent dat je bij dit abonnement zelfs 25 euro per maand bespaard. De korting wordt de eerste 3 maanden automatisch verrekend op je factuur.

Kosten internet via kabel bij Ziggo

We hebben in de onderstaande tabel weergeven welke prijzen komen kijken bij een abonnement met korting of een abonnement met een tablet. Naast het verschil in cadeau is er ook onderscheid gemaakt tussen een internetsnelheid van 40 Mbit/s en 150 Mbit/s. Om een keuze te maken tussen de internetsnelheid is het aan te raden om af te wegen met hoeveel mensen je thuis gebruik maakt van internet en waarvoor je internet gebruikt. Ben je een grote gebruiker, dan is het aan te raden om te gaan voor 150 Mbit/s. Voordeel van internet via kabel is dat vrijwel altijd de beloofde internetsnelheid wordt binnengehaald. Je kunt er dus op vertrouwen dat de snelheid waar je voor kiest, bij Ziggo is dit 40, 150 of 300 Mbit/s, ook daadwerkelijk binnenhaald.

Naam van Pakket Tablet/korting Pakket Gemiddelde maandprijs

Start

Korting 40Mbit/s
70 TV zenders - 29 in HD
10 ct p/min
€ 43,20

Complete

Korting 150 Mbit/s
70 TV zenders - 29 in HD
10 ct p/min
€ 53,70

Start

Tablet 40Mbit/s
70 TV zenders - 29 in HD
10 ct p/min
€ 45,95

Complete

Tablet 150 Mbit/s
70 TV zenders - 29 in HD
10 ct p/min
€ 59,95

De totale kosten en kortingen zijn verrekend en gedeeld door het aantal maanden van het contract. Hierdoor kan je gemakkelijk zien wat het effect is van de eerste 3 maanden korting op je alles-in-1 pakket per maand.

 
De beste klantenservice met internet via kabel
dinsdag, 21 juni 2016 06:49

De beste klantenservice met internet via kabelKabel provider Ziggo biedt de beste online klantenservice aan, maar breidt zich nu ook uit via de 'offline' kanalen. Ziggo gaat namelijk servicepunten openen in alle Media Markt winkels. De provider die internet via kabel aanbiedt, wilt hiermee dichter bij haar klanten zijn.

De uitgebreide ondersteuning bij internet via kabel

Gisteren heeft Ziggo bekend gemaakt dat zij servicepunten gaat openen in alle 49 Media Markt winkels. De provider opent zogenoemde shop-in-shops, hierbij kan je terecht voor zowel vragen over de abonnementen als technische vragen. Momenteel heeft Ziggo al vijftien fysieke winkels in twaalf verschillende steden. Met de nieuwe shop-in-shops wilt Ziggo landelijke dekking gaan bereiken. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om vragen over internet via kabel te stellen aan een Ziggo medewerker.

Naast de fysieke winkels blinkt Ziggo ook uit in de online ondersteuning voor huidige en nieuwe klanten. Zo heeft Ziggo haar eigen Ziggo community. Op dit forum kunnen consumenten vragen stellen en discussiëren met elkaar en met Ziggo medewerkers. Naast de Ziggo Community kan je de kabelprovider ook bereiken via een contactformulier, de telefoon en de Twitter webcare. Er zijn dus veel mogelijkheden om contact op te nemen met Ziggo.

Internet via kabel of ADSL

Ziggo is niet de enige provider die een goede klantenservice aanbiedt. Zo zijn er verschillende ADSL-providers, zoals KPN en Vodafone, die ook een goede klantenservice aanbieden. De providers KPN en Vodafone bieden zowel DSL internet als glasvezel internet aan. Nou is de vraag, moet ik kiezen voor internet via kabel of ADSL? Ten eerste moeten beiden verbindingen beschikbaar zijn op je adres, wanneer je hier uit wilt kiezen. Met een postcode check kan je achterhalen wat er beschikbaar is op je adres. Internet via ADSL gaat via de telefoonlijn. Het nadeel van ADSL internet, is dat hoe verder je van de wijkcentrale af woont, hoe langzamer je internet is. Bij internet via kabel is dit niet het geval en zal je dus bijna altijd de beloofde snelheid binnenhalen.

Ten tweede is kabel internet vaak sneller. Ziggo biedt drie internetsnelheden aan: 40 Mbit/s, 150 Mbit/s en 300 Mbit/s. Met ADSL internet kan je maximaal een internetsnelheid van 100 Mbit/s halen. Kabel internet is dus sneller dan ADSL internet. Echter is ADSL internet nog wel vaak goedkoper dan kabel internet. Mocht je dus voor het goedkoopste internet willen gaan, dan is het aan te raden om te kiezen voor ADSL internet. Wil je liever sneller en betrouwbaarder internet, dan is het aan te raden om te kiezen voor internet via de kabel.

 
Sneller internet via kabel met Ziggo Complete
donderdag, 31 maart 2016 07:07

Sneller internet via kabel met Ziggo CompleteInternet via kabel bij de Ziggo Complete pakketten is nog sneller geworden. In plaats van 120 Mbit/s kunnen bestaande en nieuwe klanten gebruik maken van 150 Mbit/s.

Voor bestaande klanten van Ziggo geldt dat ze hun modem moeten herstarten om gebruik te kunnen maken van de verhoogde internetsnelheid. Nieuwe klanten kunnen direct gebruik maken van de 150 Mbit/s internetsnelheid bij het Complete pakket. Dit pakket is het enige pakket van Ziggo dat in snelheid verhoogd is sinds vorig jaar. In 2015 verhoogde de provider de snelheid van hun MAX pakket nog van 180 Mbit/s naar 200 MBit/s, nu is daar echter geen snelheidsverhoging voor.

Extra's bij Ziggo Complete met internet, televisie en bellen

Naast een waanzinnig hoge internetsnelheid profiteer je van vele extra's bij Ziggo Complete. Zo is Ziggo al voor de zesde keer op rij verkozen tot beste provider door de Tweakers community. Je kan dus een uitstekende klantenservice van Ziggo verwachten en goed geleverde diensten. Bovendien kan je gebruik maken van 2 miljoen gratis WiFi hotspots in Nederland.

Van Ziggo krijg je een goede router en modem in één meegeleverd bij je pakket. Hiermee kun je draadloos of bedraad verbinding maken met internet via kabel. Daarbij kan je direct je computer beveiligen met de bijgeleverde F-Secure antivrus software.

Naast de vele extra's voor internet krijg je ook mooie toevoegingen bij je televisie pakket. Zo krijg je gratis Ziggo MyPrime waarmee je ruim duizend films en duizend afleveringen van series kan bekijken. Een variant op Netflix als het ware, maar dan gratis bij je internet via kabel abonnement.

Naam van Pakket Gemiddelde maandprijs Internetsnelheid Televisie/telefoon

Start

€ 44,66 40Mbit/s 70 TV zenders - 29 in HD
10 ct p/min

Complete

€ 55,16 150 Mbit/s 70 TV zenders - 29 in HD
10 ct p/min

Max

€ 65,66 200 Mbit/s 115 TV zenders - 38 in HD
10 ct p/min
 
Ziggo biedt het beste internet via kabel
woensdag, 27 januari 2016 12:30

Ziggo biedt het beste internet via kabelProvider Ziggo biedt internet via kabel aan in Nederland, daarnaast is het ook mogelijk om een telefoonlijn en een tv abonnement aan te schaffen. Ziggo biedt vele voordelen voor klanten zoals online tv kijken en internetbeveiliging.

De pakketten van Ziggo met internet via kabel

Provider Ziggo biedt drie soorten pakketten aan met internet via kabel, televisie en een telefoonlijn. De prijzen lopen uiteen van € 45,95 per maand tot € 73,95 per maand. Voor ieder pakket is er momenteel een actie waardoor de eerste zes maanden € 34,95 per maand kosten. Het voordeel van internet via kabel is dat er minder snelheidverlies optreedt ten opzichte van ADSL internet. Zo behaal je vaker de beloofde snelheid. In onderstaand overzicht zijn de drie verschillende pakketten van Ziggo te zien.

Naam van Pakket Gemiddelde maandprijs Internetsnelheid Televisie/telefoon
       

Start

€ 40,45 40Mbit/s 70 TV zenders
10 ct p/min
       

Complete

€ 47,45 120 Mbit/s 70 TV zenders
10 ct p/min
       

Max

€ 54,45 200 Mbit/s 115 TV zenders
10 ct p/min

Met een internetsnelheid van 40 Mbit/s heb je voldoende snelheid om te surfen en om e-mails te versturen. Wil je echter veel films streamen of bestanden downloaden, dan is het aan te raden om te kiezen voor 120 Mbit/s of 200 Mbit/s. Je kunt met Ziggo voor €0,10 per minuut bellen naar zowel vaste als mobiele nummers.

De voordelen van provider Ziggo

Internet provider Ziggo biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere internet providers. Het eerste voordeel wat Ziggo biedt, is het gebruik van WifiSpots. Met WifiSpots kun je overal in Nederland met je smartphone of tablet gratis verbinden met de beschikbare Wifi netwerken. Hierdoor kun je veel geld besparen op een mobiel abonnement. Daarnaast biedt Ziggo ook internetbeveiliging aan, dit houdt in dat je gratis gebruik kunt maken van antivirussoftware die automatisch virussen opspoort en verwijdert. Ziggo heeft sinds kort ook een eigen tv zender, Ziggo Sport. Dit is een gratis kanaal waar allerlei verschillende soorten sporten worden uitgezonden. Het is ook mogelijk om hier meerdere kanalen van te ontvangen, dat is echter wel betaald. Het laatste voordeel wat voor iedere klant geldt, is het online tv-kijken. Via een app en een website kun je live televisie kijken, overal waar je bent.

Voor de klanten met de pakketten Complete en Max heeft Ziggo nog een voordeel, namelijk MyPrime. Met MyPrime kun je gratis series en films op je tv of tablet kijken. Voor klanten met het grootste pakket biedt Ziggo ook meer TV zenders aan.

 
Gratis Ziggo Sport bij internet via de kabel van Ziggo
donderdag, 03 december 2015 11:46
Internet provider Ziggo heeft een nieuw paradepaardje, Ziggo Sport. Je kijkt live voetbal, formule 1 en nog veel meer.

Sinds kort biedt Ziggo aan al zijn klanten gratis Ziggo Sport aan. Deze zender vind je terug op kanaal 14. De zender is beschikbaar voor alle klanten van Ziggo en is ook te verkrijgen via Horizon. Dus ook op je smartphone en tablet kan je alle sportwedstrijden kijken, zolang je maar over internet beschikt.

Met Ziggo Sport kijk je de mooiste duels uit binnen en buitenland. Zo kijk je naar wedstrijden van de Spaanse voetbalcompetitie, Formule1, NBA basketbal, golf, rugby, tennis, atletiek en nog veel meer! Daarnaast ontvang je de Talkshow 'Peptalk' met Jack van Gelder en Frank Evenblij, deze bespreken de beste wedstrijden en krachtmetingen van die week. Zoals gezegd kan je Ziggo Sports kijken op zowel je tv als via de applicatie, de zender is overigens ook verkrijgbaar op een eventuele 2de of 3de televisie in huis. Zolang je daar digitale tv kan ontvangen en de tv in de buurt van een kabelaansluiting zit.

Wil je nog meer sportprogramma's kunnen kijken, dan biedt Ziggo ook Ziggo Sport Totaal aan. Dit is het voormalige Sport 1. Met Ziggo Sport Totaal kan je kiezen uit wel 6 kanalen en wordt ook de Champions League aangeboden. Ook deze zender kan je kijken via de applicatie. Voor Ziggo Sport Totaal betaal je €14,95 euro per maand, en op de eerste 4 maanden krijg je 50% korting. Het Ziggo Sport Totaal abonnement is maandelijks opzegbaar.
 
Ziggo gebruikers krijgen nieuwe modems
dinsdag, 29 september 2015 12:43
Ziggo gebruikers krijgen nieuwe modemsHet moederbedrijg van Ziggo heeft dit jaar, op de IBC beurs in Amsterdam, zijn nieuwe modems geïntroduceerd om internet via de kabel te ontvangen.

Sneller internet via de kabel

De wifi signalen van de huidige Ziggo modems staan er om bekend dat ze de snelheid niet kunnen halen die wel via een lankabel te behalen zijn. Echter gaat daar verandering in komen met de nieuwe connect box van Ziggo. De nieuwe modems zouden veel sneller en betrouwbaarder wifi moeten realiseren, de technische specificaties zijn echter nog niet bekend. Wat we wel weten is dat het moederbedrijf van Ziggo heeft aangegeven dat zij dit jaar nog de nieuwe docsis 3.1 techniek gaan aanbieden aan eindgebruikers.

Met de nieuwe docsis 3.1 techniek is nog sneller internet via de kabel mogelijk, momenteel is 1 Gbit/s de maximaal haalbare internetsnelheid met de huidige docsis 3.0 techniek. In de toekomst wordt dan ook verwacht dat downloaden met een snelheid van tot wel 10 Gbit/s mogelijk gaat worden. Ziggo heeft deze nieuwe techniek hard nodig om de concurrentie met glasvezel aan te kunnen, met glasvezel worden al abonnementen tot en met 500 Mbit/s aangeboden aan consumenten. Bij kabel internet is het maximum voor de consument nog 200 Mbit/s.

De concurrentie van internet via de kabel

De concurrentie van internet via de kabel neemt toe. Niet alleen glasvezel, maar tevens DSL internet weet snel internet aan te bieden. Door de vernieuwing in de DSL internet techniek zijn er al snelheden mogelijk tot 200 Mbit/s. Echter is het aanbod hiervan nog beperkter dan het aanbod van glasvezel internet. Vooralsnog is kabel internet de meest toegankelijke internet verbinding met snel internet. Nu de docsis 3.1 techniek gebruikt zal gaan worden is het aannemelijk dat internet via de kabel zich zal onderscheiden van zijn concurrenten.

 
Ziggo biedt smartphone en tablet gebruiker programma gemist aan
donderdag, 13 augustus 2015 12:40
Ziggo biedt smartphone en tablet gebruiker programma gemistInternet via kabel wordt geleverd door Ziggo, hierbij wordt standaard TV geleverd. Nu biedt Ziggo voor zijn klanten die vooral gebruik maken van Horizon Go een nieuwe dienst.

TV kijken bij Ziggo via tablet en smartphone

Wanneer je bij Ziggo TV kijkt via je tablet of smartphone, kun je gebruik maken van de Horizon Go App. Daarbij introduceert kabel internet provider Ziggo nu programma gemist voor de tablet en smartphone. Programma gemist was voorheen al beschikbaar op de TV en computer, hiermee kun je tot wel zeven dagen een programma terug kijken. Vanaf nu kunnen Ziggo klanten dit dus ook gebruiken op de tablet en smartphone.

Het programma gemist aanbod is geldig voor maar liefst 60 zenders, daarvan komt ruim 80% van de uitzendingen in aanmerking voor programma gemist. Denk hierbij onder andere aan de NPO, RTL en SBS. Om gebruik te maken van programma gemist via de Horizon Go App, kun je gebruik maken van internet via kabel, Wifi of een mobiele 3G/4G verbinding. Via de Horizon Go App kun je niet alleen programma gemist gebruiken, maar tevens live televisie kijken met maar liefst 42 zenders in HD kwaliteit.

Horizon Go gaat het oude Ziggo TV vervangen, deze keuze is gemaakt om er voor te zorgen dat innovaties beschikbaar zijn voor het gehele Ziggo klanten bestand. Vroeger had je namelijk twee providers voor internet via kabel, dit waren UPC en Ziggo. Horizon Go komt oorspronkelijk van UPC en is na de fusie gekozen als rode draad voor het televisie entertainment van Ziggo.

Goedkoop internet via kabel bij Ziggo

Wanneer je kiest voor goedkoop internet via kabel, dan krijg je hierbij standaard kabel TV geleverd. Dit betekent dat je dus ook gebruik kunt maken van de Horizon Go App en de programma gemist dienst die daarbij inbegrepen zit. Op alle pakketten van Ziggo zit nu een forse kortingsactie, de eerste zes maanden betaal je slechts € 34,95 per maand ongeacht welk pakket je kiest. Het meest uitgebreide alles in 1 MAX pakket van Ziggo, dat normaliter € 73,95 kost, krijg je dus de eerste zes maanden voor maar € 34,95 per maand.

 
Internet via de kabel vergelijken met ADSL en Glasvezel
vrijdag, 26 juni 2015 08:00
De voor- en nadelen van internet via ADSL, Kabel en Glasvezel

Internetprovider Ziggo is momenteel de enige grote internetprovider die internet via de kabel levert. Ondanks de grote machtspositie die hiermee is verkregen, moeten ze blijven zorgen dat klanten zich aan ze binden. Op de internet markt is er namelijk grote concurrentie. De concurrentie wordt veroorzaakt door de verschillende netwerken, ADSL, Glasvezel en Kabel. Op het ADSL netwerk zijn veel verschillende internetproviders aanwezig en ook steeds meer internetproviders bieden diensten aan via het glasvezel netwerk. Per netwerk type bekijken we de voor en nadelen, zodat er een goede keuze kan worden gemaakt.

Voor en nadelen van ADSL

Bijna in elk huishouden in Nederland, op sommige nieuwbouwhuizen na, ligt een telefoonkabel. Deze telefoonkabel maakt het mogelijk om gebruik te maken van internet via ADSL. Veel huishoudens kiezen voor internet via ADSL, het grootste voordeel is daar namelijk de prijs. Door de hoge concurrentie op de ADSL netwerk, kan de prijs voor diensten relatief laag worden gehouden. Via ADSL kan er al een internet abonnement worden afgesloten voor circa 20 euro in de maand en voor iets meer dan 30 euro in de maand heb je al een alles in 1 pakket via ADSL. ADSL moet het dus vooral van de lage prijs hebben. Het grootste nadeel van ADSL is namelijk de maximaal te behalen internet snelheid. Internetprovider KPN is momenteel bezig met het verbeteren van zijn netwerk waardoor ze nu internet aan kunnen bieden tot 80Mbit. Echter bij de meeste ADSL aanbieders komt de snelheid niet boven de 50Mbit uit. Hierbij is de daadwerkelijk te behalen snelheid nog een stuk lager dan de snelheid die aangeboden wordt. De snelheid die je in de praktijk zal behalen is onder andere afhankelijk van de afstand van de wijkcentrale tot aan je huis. Hoe verder je van de wijkcentrale af woont, hoe lager is de te behalen internetsnelheid.

Voor en nadelen Glasvezel

Het glasvezel netwerk wordt ook wel gezien als het netwerk van de toekomst. Via dit netwerk zijn super hoge internetsnelheden te behalen en dat is dan ook het grootste voordeel van glasvezel. Internetproviders die via het glasvezel internet aanbieden kunnen snelheden aanbieden tot wel 500Mbit, deze hoge snelheid is in zeer beperkte mate beschikbaar meer regulier is een 100Mbit verbinding. Daarnaast is het voordeel dat je uploadsnelheid en downloadsnelheid gelijk zijn. Je hebt dus niet alleen binnen enkele minuten een film binnen maar ook het uploaden van grote bestanden naar bijvoorbeeld de cloud gaat razendsnel. Waar ADSL het van de lage prijs moet hebben, moet glasvezel het van het snelle internet hebben. Van een lage prijs is er bij glasvezel namelijk geen sprake. Voor een los internet abonnement via glasvezel betaal je bijna 40 euro per maand, voor een alles in 1 pakket kom je rond de 45 euro uit. Het verschil hiertussen is erg klein, dit doordat op losse internet abonnementen geen kortingen worden aangeboden en op alles in 1 pakketten wel. Een tweede nadeel van glasvezel is dat het nog niet overal beschikbaar is. Kabel en ADSL is bijna in elk huis aanwezig, glasvezel is in iets meer dan 2 miljoen huishoudens aanwezig. Nieuwbouwwijken, van de afgelopen 5-10 jaar hebben vaak standaard een glasvezel netwerk aangesloten gekregen.

Voor en nadelen Kabel

Waar voorheen de kabel vooral er was om gebruik te maken televisie, nemen steeds meer mensen al hun diensten af via de kabel. Het grote voordeel van de diensten via de kabel is de vaak uitstekende kwaliteit van televisie diensten, dit aangezien dit netwerk altijd al gebruikt werd voor het doorzenden van tv zenders. Via de kabel krijg je dan ook veel HD zenders. Daarnaast kan er via de kabel een behoorlijk hoge internetsnelheid worden aangeboden, tot wel 200Mbit. De meeste huishoudens kunnen de beloofde snelheid ook behalen, dit aangezien het niet is zoals bij ADSL dat de afstand van je huis tot de wijkcentrale bepalend is voor de te behalen internetsnelheid. Natuurlijke kleven er ook nadelen aan internet via de kabel. Het grootste nadeel is natuurlijk wel dat je vaak geen keuze hebt in internetproviders. In Zeeland kan men buiten Ziggo ook nog Zeelandnet ontvangen maar op de meeste plaatsen biedt alleen Ziggo diensten aan via de kabel. Daarnaast zijn diensten via Kabel toch net iets duurder dan via ADSL.

Elk netwerk type heeft dus zijn voor en nadelen. Welke provider de beste keuze voor jou is, is dus afhankelijk van je wensen. Ga je voor een zo laag mogelijke prijs, dan is ADSL de beste keuze. Wil je super snel internet, dan ben je bij glasvezel aan het juiste adres en wil je uitstekende beeldkwaliteit en een hoge snelheid dan is het afnemen van diensten via de kabel de beste optie.
Doe de postcodecheck en zie welke opties er voor jou zijn.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4

Kabel internet providers

Ziggo
 Logo

Caiway Logo

Zoekwoorden

aan   abonnement   adsl   alles   als   bellen   biedt   deze   echter   extra   gratis   heeft   interactieve   internet   kabel   kan   klanten   niet   nog   ook   pakket   pakketten   provider   snelheid   sneller   televisie   tot   upc   voor   zenders   ziggo  

Internet Thuis

Internet Thuis

Zoek je internet thuis (niet alleen via kabel?) kijk dan op:
» Internet thuis

Glasvezel internet

Internet via glasvezel:
Glasvezel aanbiedingen